czwartek, 5 marca 2015

Rybka w musztardzie francuskiej.


                                                               SKŁADNIKI:

na 4 porcje:

2 filety z miruny (u mnie mrożone) lub innej ryby o zwartym mięsie np. dorsz
musztarda francuska ok. 0,5 słoiczka
kilka gałązek koperku
cytryna
sól, pieprz, garam masala do ryb
1 łyżka oliwy

                                                             WYKONANIE:

Każdy filet dzielimy na 2 porcje. Rybę za pomocą ręcznika papierowego dokładnie suszymy i każdy kawałek układamy na większym kawałku folii (musi być jej tyle, żeby można było zrobić później paczuszki) delikatnie posmarowanej oliwą.
Rybę z dwóch stron posypujemy przyprawami. Górną część ryby smarujemy musztardą francuską.
Na wierzch kładziemy gałązkę koperku i plasterki cytryny.


Tak przygotowane kawałki ryby zawijamy dość szczelnie w paczuszki. Pieczemy ok. 25 min. w temp. 180`C. 10 min. przed końcem pieczenia za pomocą noża robimy kilka nacięć w każdej paczuszce.  Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz